ZLATNIK 10 AVSTRIJSKO-MADŽARSKIH KRON

Koda izdelka 00018
201,39€
Ni na zalogi
1
Podrobnosti o izdelku
Type: Au
Premium: 0.15

Na zlatniku za 10 kron je vkovana podoba cesarja Franca Jožefa. Prva izdaja tega kovanca sega v leto 1892, istočasno kot izdaja kovanca za 20 kron.
Franc Jožef je bil vladar Avstro-Ogrske monarhije 68 let. Umrl je malo pred koncem leta 1916 in tako ni dočakal vojnega poraza in razpada svoje države.

Opis kovanca
Upodobljeni motiv prikazuje Franca Jožefa v srednjih letih, okrog glave pa ima lovorjev venec, ki simbolizira zmago. Na robu kovanca je polkrožno zapisano »Franc Ios I D G Imp Avstr Rex Boh Gal III Etc Et Ap Rex Hvng«. Na hrbtni strani kovanca je podoba orla s široko razprtimi krili, krono na glavi in cesarskim grbom na prsih. Na hrbtni strani kovanca je napisana vrednost kovanca v arabskih in rimskih številkah in letnica izdaje kovanca - 1915, prav tako v arabskih in rimskih številkah.

Zgodovina izdajanja kovanca
Leta 1905 so izdelali največ izvodov kovanca 10 avstrijsko-madžarskih kron, in sicer 1,9 milijona kovancev. Najvišjo numizmatično vrednost imajo kovanci iz leta 1892 in 1893, saj so malo bolj redki. Zadnja izdaja kovanca za 10 avstrijsko-madžarskih kron sega v leto 1906.

Shranite ta izdelek za kasneje

Cenjene stranke obveščamo, da prihaja do zakasnitve dobav določenih proizvodov iz naše ponudbe.

Naša prodajna ekipa vas bo seznanila s trenutnim dobavnim rokom za naročene proizvode.